Ολοκλήρωση γυρισμάτων της ταινίας Crimes of the Future

 

 

Mετά από 30 μέρες γυρισμάτων και 14 εβδομάδες συνολικής παρουσίας στην Ελλάδα ο David Cronenberg ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Crimes of the Future, στην πόλη της Αθήνας.
Το Crimes of the Future είναι η πρώτη ταινία του David Cronenberg στην Ελλάδα και είναι βασισμένη σε ένα δικό του σενάριο που έγραψε τη δεκαετία του ΄90.

Ο ξακουστός σκηνοθέτης διάλεξε την πόλη της Αθήνας ως την πόλη που θα φιλοξενήσει εξολοκλήρου το όραμά του και μαζί με τους σημαντικότερους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και η θρυλική production designer Carol Spier και ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Douglas Koch, ταξίδεψαν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι του 2021.

Μετά από μία περίοδο προετοιμασίας 8 εβδομάδων, τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 3 Αυγούστου, και ολοκληρώθηκαν μετά από 6 εβδομάδες, συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου. Η ταινία γυρίστηκε στην Αθήνα – σε δρόμους και σε πολλά από τα ιστορικά κτίρια της πόλης – και επίσης σε περιοχές στην περιφέρεια της Αττικής.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Viggo Mortensen, Lea Seydoux, Kristen Stewart, Scott Speedman, Welket Bengue, Lihi Kornowski και συμμετέχουν πολλοί Έλληνες ηθοποιοί όπως οι Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Μιχάλης Βαλάσογλου, Τάσος Καραχάλιος, Ιάσονας Μπίτερ, Έφη Κάντζα και πολλοί άλλοι.

Για την υλοποίηση των γυρισμάτων εργάστηκαν περισσότεροι από 250 Έλληνες τεχνικοί και κάλυψαν το 95% της ανάγκης της ταινίας για ανθρώπινο δυναμικό.

Tο Crimes of the Future είναι μία συμπαραγωγή της καναδικής Serendipity Point Films, του παραγωγού Robert Lantos και της Argonauts Productions, του παραγωγού Πάνου Παπαχατζή. Αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία του Robert Lantos και του Πάνου Παπαχατζή μετά την πρώτη ταινία που έκαναν μαζί, Fugitive Pieces. Η Argonauts Productions ανέλαβε και την εκτέλεση της παραγωγής.

See more about CRIMES OF THE FUTURE

MORE NEWS

>
8 Φεβρουαρίου, 2022>

Ο «Ραφτης» Της Σόνια Λίζα Κέντερμαν ταξιδευει στο Τάλιν και υη Θεσσαλονικη

Σύνοψη: Μια αργοπορημένη ενηλικίωση ενός εκκεντρικού και λίγο αλαφροΐσκιωτου Ράφτη που ζει απομονωμένος στο μικρόκοσμο του οικογενειακού ραφτάδικου

Read more
>
>

Παρουσίαση του σάουντρακ της ταινίας «Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς»

Με αφορμή το ψηφιακό release του σάουντρακ της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη με τίτλο “Ballad for a pierced heart” στις 21 Φεβρουαρίου από την Boriginal, o σκηνοθέτης θα υποδεχθεί τον διακεκριμένο γάλλο συνθέτη Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, Αθήνα).
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Ώρα προσέλευσης: 19.30. Είσοδος ελεύθερη.

Read more
>
>

ΠΕΝΤΕ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΙΠΕΡΤΗ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε αδιαμφισβήτητο θρίαμβο εξελίχθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη» του Σταύρου Παμπαλλή στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Read more
>
6 Φεβρουαρίου, 2022>

Ολοκλήρωση γυρισμάτων της ταινίας Crimes of the Future

Mετά από 30 μέρες γυρισμάτων και 14 εβδομάδες συνολικής παρουσίας στην Ελλάδα ο David Cronenberg ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Crimes of the Future, στην πόλη της Αθήνας

Read more