Παραγωγές

Συνεργαζόμαστε με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες παραγωγής στη χώρα μας,  ως μειοψηφικοί  αλλά και ως πλειοψηφικοί συμπαραγωγοί. Εκτός από τις τυπικές δομές χρηματοδότησης συμπαραγωγής, η Αργοναύτες ΑΕ μπορεί να ενεργεί ως εγχώριος διανομέας, εξασφαλίζοντας τα ελληνικά δικαιώματα διανομής.

Στείλτε μας την πρότασή σας για συνεργασία

Ένας έμπειρος συνεργάτης παραγωγής στην Ελλάδα

Έχουμε αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας ως συμπαραγωγός εταιρία.

Ελληνική Χρηματοδότηση

Επιτυχής ελληνική χρηματοδότηση για πολλές συμπαραγωγές, μεταξύ άλλων από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, διανομείς, ιδιώτες επενδυτές, το cash rebate και φορολογικές ελαφρύνσεις του ΕΚΟΜΕ.

Διεθνής Συμπαραγωγές

Έχουμε υπάρξει συμπαραγωγοί σε περισσότερες από 15 επιτυχημένες ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές με χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Κίνα, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Κύπρος, η Βόρεια Μακεδονία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Αργοναύτες ΑΕ λαμβάνει τακτικά χρηματοδότηση από πανευρωπαϊκούς φορείς, συμπεριλαμβανομένων των Eurimages και Creative Europe

Εγχώρια και Διεθνής διανομή

Συνεργάζεται για την διεθνή διανομή ταινιών με κορυφαίες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των NEON, Pluto, The Match Factory και HBO Europe, και εγχώρια διανομή στην Ελλάδα με πολλούς συνεργάτες.

Συμμετοχή σε Φεστιβάλ

Πρεμιέρες σε κορυφαία διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένων των Καννών, της Βενετίας, του Βερολίνου, του Μπουσάν και του Ρότερνταμ

EKOME cash rebate

Για την υποστήριξη της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής στην Ελλάδα, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) προσφέρει ελκυστική επιστροφή του 40% σε μετρητά, με γενναιόδωρες επιλέξιμες δαπάνες.

Διατίθεται για ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές

Περιλαμβάνει δαπάνες προ-παραγωγής, παραγωγής και μετά - παραγωγής και καλύπτει και την τιμολόγηση ξένου συνεργείου

Απλή διαδικασία υποβολής, ηλεκτρονικά παρακολουθούμενη

Τα χρήματα καταβάλλονται το πολύ 6 μήνες από την τελευταία ημέρα του γυρίσματος

Επιπλέον, το πρόγραμμα Φορολογικής Ελάφρυνσης προβλέπει φορολογική απαλλαγή έως 30% των επιλέξιμων δαπανών για επενδύσεις σε εγχώριες παραγωγές (μέσω της ίδιας διαδικασίας με το cash rebate). Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τo cash rebate, φτάνοντας έως και το 50% του συνολικού κόστους παραγωγής ενός έργου.

Περισσότερα για το cash rebate